Hoppa till innehåll

Projekt CHARM-fabriken i Älvsbyn

Projekt CHARM-fabriken i Älvsbyn främjar hållbar matproduktion

I Älvsbyn har ett spännande projekt startat upp med syfte att främja hållbar livsmedelsproduktion och utforska möjligheterna för framtidens mat. CHARM-fabriken, som står för ’centrum för hållbar attraktiv resilient mat och dryckesproduktion’, är en treårig satsning som involverar samarbete och innovation från olika aktörer.

Lokala entreprenörer inspireras av framtidens mat

Projektet inkluderar inte bara ett fysiskt matlabb utan även föreläsningar och workshops med matlagning. Vid den första träffen deltog flera lokala entreprenörer för att inspireras och lära sig mer om hållbar matproduktion. En av föreläsarna, Gustav Johansson, betonar att hållbar mat och norrländska råvaror kan kombineras för att skapa goda rätter.

Matlagningsaktiviteter och kunskapsspridning i fokus

Efter föreläsningarna fick deltagarna själva testa att laga mat med lokala råvaror. Maja Berggren, projektledare för CHARM-fabriken, understryker vikten av att sprida kunskap om hållbar mat och arbeta tillsammans med företagare för att främja en mer hållbar matproduktion.