I Älvsbyn har ett spännande projekt startat upp med syfte att främja hållbar livsmedelsproduktion och utforska möjligheterna för framtidens mat. CHARM-fabriken, som står för ’centrum för hållbar attraktiv resilient mat och dryckesproduktion’, är en treårig satsning som involverar samarbete och innovation från olika aktörer.
Projektet inkluderar inte bara ett fysiskt matlabb utan även föreläsningar och workshops med matlagning. Vid den första träffen deltog flera lokala entreprenörer för att inspireras och lära sig mer om hållbar matproduktion. En av föreläsarna, Gustav Johansson, betonar att hållbar mat och norrländska råvaror kan kombineras för att skapa goda rätter.
Efter föreläsningarna fick deltagarna själva testa att laga mat med lokala råvaror. Maja Berggren, projektledare för CHARM-fabriken, understryker vikten av att sprida kunskap om hållbar mat och arbeta tillsammans med företagare för att främja en mer hållbar matproduktion.
Rektorer och lärare säger upp sigEfter en konflikt om den fukt- och misstänkt mögelskadade skolan…
SunCon har som verksamhetsinriktning att äga och förvalta värdepapper samt bedriva därmed förenlig verksamhet.
Den 28 februari gästar stjärntrombonisten Karin Hammar hemstaden Boden tillsammans med sitt senaste projekt, Aventura…
Ett nytt e-förslag på Bodens kommuns portal för Aktiva e-förslag har fångat uppmärksamheten hos invånare.
Morgon: -10°C, Lätt snöfall, Vind: 2 m/s.Eftermiddag: -10°C, Lätt snöfall, Vind: 2 m/s.Kväll: -12°C, Halvklart,…
Luleåbons forskning om dinosauriernas utdöendeLuleåforskaren Katerina Rodiouchkinas rön förändrar dinosauriernas historia på jorden. Tidigare trodde…
This website uses cookies.